Pointeren er én af de fem stående engelske jagthunde, og har som den helt unikke egenskab standen. Ud over dette fascinerende moment, så er Pointeren en meget omgængelig, dresserbar og utrolig god familiehund.

Oprindelse
Ordet Pointer er egentlig spansk (de Punta), og frit oversat har det betydningen ”at udpege en fugl” og efterfølgende tage stand for den trykkende fugl. Racen stammer da også fra Spanien, men det var i England racen blev grundlagt.

Egenskaber
Grundlæggende har det været målsætningen, at skabe alsidige og fremragende jagthunde, der arbejdede i høj fart og som var unikke til fuglejagt. En Pointer skal være nem at dressere, og racens fantastiske lugtesans og den naturlige medfødte egenskab for at stand, gør Pointeren til en fuglehund per excelence.

Familiehunden
Pointeren er en energisk hund med en stærk psyke. Den er en rolig og omgængelig familiehund, som er intelligent, og har en rigtig god evne til at tilpasse sig – både sammen med andre hunde, men også i forhold til familielivet. En Pointer er en hengiven hund, der trives bedst, hvis den får motion, kommer på jagt og får social opmærksomhed.

Jagthunden
Som jagthund er Pointeren aldeles fremragende. Den arbejder i god kontakt med føreren, kan arbejde i alt slags terræn og har en stor evne til at finde fuglevildt. En Pointer arbejder intenst og kan bruges til jagt i mose og skov, men specielt på åbne arealer er det en fryd for øjet at jage med en Pointer. Dens effektive søg og racens smukke bevægelser, gør jagtdagen til noget helt specielt.

Det helt karakteristiske hos en Pointer, er racens unikke stand, hvor hver en muskel i kroppen er spændt og hunden intens venter på jægerens ordre til at gå frem og bringe vildt for bøssen. Pointeren er ligeledes en glimrende apportør, og generelt bliver en Pointer god til den jagtform som den anvendes til. Fortrinsvis er det jagten i det åbne land, men Pointeren er også en fantastisk sneppehund og med dens store udholdenhed bruges den også af mange på højfjeldsjagt i Norge og Sverige.

Med en Pointer i huset, får man en fuldbyrdet jæger i marken og en hengiven og rolig familiehund i hjemmet. En race der giver mange uforglemmelige jagtoplevelser som indprintes i hukommelsen.

Skrevet af Flemming Sørensen